please wait
loaded
Compassion
Documentary

Over het project

Tegen de schitterende opgaande zon, tekent zich een schril contrast af met de sloppenwijk die langzaam ontwaakt. Modderige straten, open riolen, lemen huisjes, houten kotjes en hopen vuilnis. Een week lang zaten we er middenin. In 2019 zijn wij, Reint en Steffen, samen met een crew van Compassion en Zout Water Producties naar Uganda gegaan. We hebben ons laten raken en zijn tegelijkertijd geïnspireerd door prachtige mensen die het wel lukte om hoop te houden te midden van armoede. We stellen je graag vast voor aan oa Deborah, Milly en Conard.

Photos & Films by

Reint Bergman

Steffen Nieuwenhuizen
Jirska Alberts

Zout Water

Client

Compassion Nederland

‘Ik leef niet voor mezelf’

Conard

ls jongetje van 11 begroef Conard Sunday in korte tijd zijn vader en moeder en werd daarmee hoofd van het gezin. Wanhopig sleepte hij zich door zijn kindertijd, met een veel te grote verantwoordelijkheid voor zijn jonge schouders, en honger als zijn grootste vijand. Het heeft hem gevormd tot wie hij nu is: een man met een groot hart voor weeskinderen.

‘Ik kan alles worden wat ik wil’

Deborah

Kiwunya is een van de grootste sloppenwijken van Kampala, Uganda. In een van de huisjes woont Deborah, een intelligent en vrolijk meisje van 9 jaar. Samen met haar ouders, broertjes en zusjes deelt ze een eenkamerwoning van 4×4 meter. Als ze haar huis laat zien vertelt ze trots: “Groot hè, er passen acht mensen in!”

‘God gebruikte mijn pijn’

Milly

Een klein eindje de sloppenwijk in, niet ver van de kerk, is een omheind schoolgebouw waar iedere week zo’n 400 kinderen naartoe komen. Milly Sakira is directeur van dit Compassion-project in Kampala, Uganda. “Het is mijn leven,” vertelt ze. Ze brengt er heel wat uren door en is er bij tijd en wijlen zelfs dag én nacht te vinden. Haar eigen kinderen draaien gewoon mee.

Video AWAY
Promotional photo & video